Ajaloo- ja populaarses kirjanduses kujutatakse peaminister Thatcherit hirmuäratava Raudse Leedina, kes seadis poliitika isiklikust elust ettepoole, kuid värskes raamatus Thatcherist, mille autor on 20 aastat tema ihukaitsja olnud Strevens, heidetakse valgust ka Thatcheri hoolivale ja emalikule poolele, mis jäi üldsusele varjatuks, vahendab Daily Telegraph.

Strevens ütleb, et tal vajus süda saapasäärde, kui kuulis esimest korda, keda ta kaitsma hakkab. Kuid alates esimesest kohtumisest 1978. aastal, mille ajal paruness Thatcher „pabistas“ tema pärast kerge liiklusõnnetuse tõttu, oli Strevensi süda võidetud.

Strevens väidab, et teda rabas Thatcheri emalik mure, kui ta püüdis meest rahustada ja tema heaolu eest hoolitseda.

Kord olevat Thatcher isegi puhastanud ühe politseiseersandi kingi, kes saabus tema korterisse pärast koerahunnikusse astumist.

Strevens kirjeldab, kuidas Thatcher kaunistas peaministri Chequersi residentsi juures asuvat ihukaitsjate kõledat kõrvalhoonet jõuludeks ning koristas eelmise vahetuse poolt maha jäetud segadust.

Strevens kirjutab, et Thatcher jättis talle karbi küpsiseid, termosetäie kuuma kohvi ja miniatuurse pudeli viskit ning lisab: „Kaminasimsil oli jõulukaart, millega tänati mind „kõige eest, mida ma teen“.“

Strevensi sõnul oli ta žestist uskumatult liigutatud ja see lohutas teda oma naisest ja lastest pühade ajal eemal olles.

„See oli hetk, millal teadsin, et seisan ilma kõhkluseta ette Margaret Thatcherile määratud kuulile,“ kirjutab endine ihukaitsja.