Diplomaat Jõerüüt avaldas ERRi portaalis arvamusloo, kus ta kritiseerib teravalt Tero Taskila ülikõrget palka, masendavat töötulemust ehk läbikukkumist ning seepeale Eesti oludes astronoomilise suurusjärguga käepigistust ehk lahkumishüvitist.

Samuti märgib Jõerüüt, et purunenud ringhäälingu-illusioonide eest ehk ERR uue maja ehituse ettevalmistamiseks kulunud vähemalt 3,75 miljoni euro eest saaks vähemalt kuue riigi saatkondadesse kümneks aastaks palgata igasse ühe lisadiplomaadi.

"Neid oleks mitmesse kohta ikka hädasti vaja. Eesti huvide kaitsmiseks, aga muuhulgas iseäranis Eesti ekspordi endendamiseks ja välismajanduspoliitika ergutamiseks ehk siis riigi rahakoti paisutamiseks," kirjutas diplomaat.

Jõerüük küsib arvamusloos "Inventuur", et kes vastutab lisaks eelpoolmainitud kulutustele ka kunstiakadeemia saaga, ühte Saaremaa pooltühjalt seisvasse sadamasse või Mäo teeristi uputatud ilmsete ebaproportsionaalsete summade eest.

Ning küsib uuesti: kas keegi hakkab lõpuks inventuuri ka tegema? Kas mõistus, tavaline talupojamõistus, tavaline insenerimõistus, tavaline peremehemõistus leitakse Eesti kõigis riigistruktuurides üles või ei? Kas kõikjal enam teataksegi, kust seda otsida? Kas üldse osataks inventuuri teha, kui soov tuleb?