Juunikuise kohtuotsusega mõisteti Lohk süüdi selles, et 23. oktoobril 2011 kutsuti tema ja ta sõprade peopidamiskohta politsei, sest lärm segas naabreid. Väljakutse peale sõitsid kohale viis politseinikku, kes pidid aga ülekaaluka märatsejate jõugu ees taanduma ning mitu politseinikku said tõsiselt viga. Olukorra lahendamiseks tuli Tartust eriüksus kohale kutsuda.

Tartu maakohus leidis eile, et Steven Lohku ei ole põhjendatud vangistusest tingimisi ennetähtaegselt vabastada, kuna käesoleva hetke seisuga ei ole Steven Lohk jõudnud taasühiskonnastavates programmides osaleda ning võimalikud uue kuriteo toimepanemise riskid on jäänud vangistuse ajal maandamata.

"Kuna vaatamata enda noorusele on 24-aastast Steven Lohku kriminaalkorras karistatud kokku kuuel korral ning karistusregistri teatiselt nähtuvalt on tema kuritegeliku käitumise aktiivsus kõrge – 2007.a karistati kriminaalkorras esmakordselt ning sellele järgnevalt igal aastal vähemalt ühel korral kriminaalkorras karistatud, siis on vältimatult vajalik, et Lohk vangistuses läbiks talle võimaldatavad taasühiskonnastavad programmid, et Lohu vangistusest vabadusse naastes oleksid uue kuriteo toimepanemise riskid väiksemad," leidis kohus.

Samuti tõi kohus välja asjaolu, et hetkel on Steven Lohul vangistuse ajast kolm kehtivat distsiplinaarkaristust – 02.04.2012 noomitus, 02.04.2012 kartser 3 ööpäeva ning 10.04.2012. a kartser 3 ööpäeva.

Lisaks osutas kohus ka asjaolule, et Lohu senisest elukäigust nähtuvalt näib tal vabaduses viibimisest olevat välja kujunenud kuritegelik käitumismuster, mille olulisteks soodusteguriteks on olnud alkoholi ja sõprade-tuttavate koosmõju.

Kuna aga varasemalt ei ole Lohk nii pikka vanglakaristust kinnipidamisasutuses kandnud, siis võib olla kohtu arvates edasiselt siiski põhjendatud mehe suhtes tingimisi ennetähtaegselt vabastamisel kriminaalhoolduse kohaldamine juhul, kui kinnipeetaval on enamus karistusest kantud, jätkanud vangistuses alanud puidupingitöölise kutse omandamist, osalenud talle määratud programmides ja leidnud endas eesmärgi olla sõnakuulelik kodanik.

Viljandis eelmise aasta oktoobris toimunud suurema märatsemise käigus ühel politseinikul ninaluu puruks löönud Steven Lohku karistati selle eest kokkuleppemenetluses aasta ja seitsme kuu pikkuse vangistusega. Kuna Lohul oli varasemast üleval ära kandmata viiekuuline tingimisi vangistus, siis mõisteti ta kokku vangi kaheks aastaks.