Lume tulekuga selgus, et poeg on eelmise aasta rõivastest välja kasvanud ja lasteaeda polegi nagu midagi selga panna. Oleks võinud seda muidugi varem taibata, aga kes oleks osanud arvata, et lasteaialaps kasvab poole aastaga talvel varuga ostetud kombinesoonist välja? Uusi riideid on vaja kohe, enam pole aega otsida ja paremaid pakkumisi oodata.

Olin varem käinud ringi vaatamas Rimis ja Prismas, lootes, et ehk saab sealt mõne mõistliku hinna ja arvestatava kvaliteediga jope. Varasematel aastatel olen talle sealt riideid ostnud ja pole väga pidanud pettuma. Sel aastal aga algavad normaalsete talvejopede hinnad 50st eurost, mis on aga firmamärgita ja fliissisuga ning odava kilematerjaliga kaetud riidetüki eest liig mis liig.

Eile siis käisin läbi Kaubamajast (joped alates 70 eurot) ja Stockmannist (joped alates 105 eurot), Laste Maailmast (samuti üle 90sed Reimad) ning Lindexis (odavaim jope, mis ilmselgelt tuult ja vett kinni ei pea, 40 eurot).

Pükste hinnad on umbes samad, ehk siis kogu komplekti hinna saamiseks korruta eelmised hinnad kahega.

Ahjaa, siis veel jalanõud. Need maksavad muidugi kordades rohkem kui need jalatsid, mis ma endale osta raatsin. "Odavad" talvesaapad algavad 30st eurost, sellised, nagu tahaksin ja mille kvaliteedis olen kindel, maksavad sel aastal juba üle 80 euro ja Vikingid, mis on siiamaani mu lapse lemmikjalatsid olnud, ületavad sel aastal juba 90 euro piiri.

Sellises vanuses pole ju lootustki, et üks jope rohkem kui aasta või püksipõlved rohkem kui pool hooaega vastu peavad. Kus on siis see loogika, et lapse talvekomplekt, kui müts (15 eurot), sall ja kindad (25 eurot) ka sisse arvestada, läheb maksma ligi 300 eurot?

Paar aastat tagasi sain lapsele terve komplekti riideid 1500 krooniga ja ka see tundus tol ajal pöörane hind. Praegu ei hakka seda 300t eurot kroonidesse ümber arvestamagi, eluisu võtab ära lihtsalt.

Muidugi võiks ju osta odavamaid tooteid, kuid elu on näidanud, et soodsamaid pükse ja talvejalatseid kulub hooaja jooksul mitu paari. Ja nüüd, kui ka need tundmatute brändide tooted maksavad üle 50 euro, siis on igatahes mõistlikum teha süda kõvaks ja otsustada ikkagi nende kallimate kasuks, mis kindlasti vastu peavad...

Igatahes minu meelest on see olukord ebanormaalne ja mulle teeb tõsiselt viha olukord, et igal aastal tuleb lapse riidesse saamiseks välja käia järjest suurem summa ning kaupmeeste meelest on see igati normaalne ja mõistlik.

Naisteka lugejad, palun soovitage normaalse kvaliteedi (peavad vastu vähemalt ühe hooaja) ja mõistliku hinnaga (et pärast riiete ostmist saaks perele veel süüa ka osta) lasterõivaid ja jalatseid!