Varem on sama asja eest süüdistus esitatud Udaltsovi kaastöölistele Konstantin Lebedevile ja Leonid Razvozžajevile. Neid hoitakse vahi all Moskva Lefortovo eeluurimisisolaatoris, vahendab Lenta.ru.

Uurimiskomitee leiab, et Udaltsov, Lebedev ja Razvozžajev kavandasid Venemaal rahutuste korraldamist Gruusia poliitiku Givi Targamadze raha eest. Uurijate väitel arutati neid plaane Vene opositsionääride ja Targamadze kohtumisel selle aasta juunis Minskis.

Kohtumisest tehtud videot näidati Venemaa Kremli-meelse telekanali NTV dokumentaalfilmis „Protesti anatoomia 2“. Videosalvestuse sai telekanal enese väitel „tundmatult gruusia rahvusest isikult“. Uurimiskomitee pidas salvestust usaldusväärseks. Udaltsov eitas Targamadzega kohtumist.

Lebedev arreteeriti 18. oktoobril ja Razvozžajev 21. oktoobril. Uurimiskomitee teatas, et Razvozžajev ilmus ise nende juurde ja tunnistas süü täielikult üles. Razvozžajev ise väidab, et ta rööviti Kiievis, toodi Venemaale ja sunniti piinamise abil ülestunnistusele alla kirjutama. 25. oktoobril ütles ta ametlikult oma ütlustest lahti.

Razvozžajevi advokaat Mark Feigin esitas uurimiskomiteele avalduse nõudmisega algatada kriminaalasi tema kaitsealuse röövimise kohta. Sama avalduse alusel käib eeluurimine ka Ukrainas.