“Me väljendasime muret Venemaa välisministeeriumi inimõiguste, demokraatia ja seaduse ülimuslikkuse volinikule Konstantin Dolgovile ning palusime hoolikalt seda küsimust uurida,” ütles USA saatkonna pressiesindaja Joseph Kruzich, vahendab BNS.

“Me oleme mures terve rea arestide ja meetmete pärast, mida rakendatakse 6. mail meeleavalduses osalenute ja opositsiooniliikmete suhtes, kaasa arvatud Aleksei Navalnõi, Sergei Udaltsov, Konstantin Lebedev, ning nüüd ka Leonid Razvozžajev,” märkis ta.

“Viimastel päevadel on ilmunud täiesti usaldusväärseid teateid Leonid Razvozžajevi kohta, kaasa arvatud ÜRO põgenikeagentuurilt ja inimõigusaktivistidelt, kes väisasid teda vanglas,” osutas Kruzich.

“Me oleme sügavalt mures nende teadete tõttu ning jälgime tähelepanelikult olukorra arengut,” lisas ta.

“Ühendriigid toetavad jätkuvalt kõigi Venemaa kodanike õigust arvamuste ja kogunemiste vabadusele, sõltumata nende poliitilistest vaadetest,” kinnitas pressiesindaja.

Ajaleht Kommersant kirjutas neljapäeval, et USA võimud väljendasid Razvozžajevi pärast muret ning palusid Vene võime kontrollida opositsionääri avaldusi, mille kohaselt teda piinati, pekstes välja vasakrinde liidri Sergei Udaltsovi vastaseid tunnistusi.

Venemaa presidendi Vladimir Putini pressiesindaja Dmitri Peskov kinnitas Kommersandile, et Kreml ei ole USA võimude pöördumist veel kätte saanud.