"Tegemist oli minu kogutud rahaga, mis oli mul kodus sahtlis, antud raha panin kokku koos kolmandate isikute osavõtutasudega ja kandsin oma isiklikule arveldusarvele," vastas Kallakas.

Raha pärines Kallakase sõnul tema enda vahenditest. 10 000-kroonisest summast oli enamus raha tema isiklik raha, kuid väike osa antud summast oli 2009. aastal ühe peo kolmandate isikute osavõtutasu.

"Kolmandate isikute raha oli minu käes sellepärast, et tõenäoliselt mina kogusin ürituse raha. Ühe inimese osavõtutasu traditsiooni kohaselt oli 100 krooni, ma ei oska öelda, kui paljude inimeste raha võis minu käes olla," lausus Kallakas ja lisas, et kogu peol võis olla 30-40 inimest.

"Ajal, kui ma 10 000 krooni annetasin, olid Tartu piirkonnal võlgnevused ja U. Kruuse palus annetuste tegemist erakonnale, peale mida otsustasin erakonda toetada. Minu annetus oli mõeldud erakonna toetamiseks," lisas Kallakas.

Kallakaselt küsiti ka, kas ta on viimase nelja aasta jooksul saanud kelleltki sularaha suuremas summas kui 2000 krooni korraga? Kui jah, siisk ellelt, mille eest ja mis eesmärgil?

"Kui, siis vanaemalt või emalt sünnipäeva kingituseks, summasid ei oska öelda," vastas Kallakas.