Metallivaraste teo muutis eriti ohtlikuks, et rikuti elektriposti tugikonstruktsioon, millele ei järgne elektrikatkestust ja seetõttu võtaks varguse avastamine rohkem aega, teatas Elektrilevi.

„Metallivaraste tõttu nõrgestatud postile oleks tõenäoliselt saatuslikuks saanud varsti maha sadav lumi. Suure koormuse tõttu langeks pinge all elektriliin raudteele rikkudes raudtee juhtimisseadmed ja põhjustaks pikema elektrikatkestuse suurele hulgale majapidamistele,“ ütles Elektrilevi käiduosakonna juhtaja Indrek Sild. „Sellisel puhul läheks metallivaraste paarsada eurot hõlptulu Elektrilevile maksma mitukümmend tuhat eurot.“

Kehras tabatud metallivaraste kahju kõrvaldamise kulu on hinnanguliselt 1000 eurot. Viimase aasta jooksul kokku on rüüstatud ligi 300 Elektrilevi alajaama ja elektrikilpi, mille tagajärgede kõrvaldamise otsesed kahjud ulatuvad 160 000 euroni.

Elektrilevi tänab varaste tabamisele kaasa aidanud tähelepanelikku elanikku, kes metallivargaid märkas ja sellest politseile teada andis. Jätkuvalt on metallivaraste tabamiseks oodatud tähelepanelike inimeste abi, kes elektrikilpide või alajaamade läheduses kahtlasi isikuid märgates peaksid sellest teada anda politseile numbril 110. Varga tabamiseni viiva vihje eest on Elektrilevi välja pannud preemia kuni 1000 eurot.