Meikari viskas välja erakonna juhatus. Juhatuse koosolekul oli aga rida sinna mitte kuuluvaid inimesi. Laua ääres oli koha sisse võtnud justiitsminister Kristen Michal, kes Reformierakonna kodulehe järgi juhatusse ei kuulu. Tema karjääri tabas rahastamisskandaal eriti valusalt, sest Meikar süüdistas just teda varjatud rahastamise korraldamises.

Meikari väljaviskamist oli vaatama tulnud ka välisminister Urmas Paeti nõunik Priit Kallakas, kes oli üks neljast prokuratuurilt erakonna musta rahastamise kahtlustuse saanud reformierakondlasest.

Laua ääres võttis koha sisse ka Kalle Palling, kolmas musta rahastamise kahtlustuse saanu, kes samuti ei kuulu juhatusse. Kalev Lillo, kes Meikari sõnul andis talle sularahas teadmata päritolu raha erakonnale annetamiseks, on juhatuse liige.

Lihtsad pealtvaatajad

Lihtsalt pealt vaatama oli tulnud veel suur hulk poliitikast elatuvaid reformierakondlasi, sest keegi alljärgnevatest pole juhatuse liige. Seal oli peaministri nõunik Kalev Kukk. Seina ääres istus kultuuriminister Rein Langi nõunik Õnne Pillak, kes on ka Tallinna linnavolikogu Reformierakonna fraktsiooni juht. Laua ääres istus hiljuti isiklikku rahaskandaali sattunud Andrei Korobeinik. Seina ääres istus riigikogu riigikaitsekomisjoni esimees Mati Raidma.

Meikari väljaviskamist oli tõdema tulnud ka riigikohtu esimehe ja Euroopa Inimõiguste Kohtu kohtunikuna lugupidamist kogunud Rait Maruste. Seal oli 2007. aastal ühe ajakirja poolt aasta rahandusministriks valitud Aivar Sõerd, kes on praegu riigikogu liige.

Toanurgas istus riigikogu liige Jüri Jaanson, Ateena olümpiamängude hõbe meeste ühepaadi sõudmises. Kohal oli Reformierakonna fraktsiooni aseesimees Remo Holsmer. Seal oli ka Meelis Mälberg, Reformierakonna üks heldemaid annetajaid. Istungi ajaks tulid kohale ka riigikogu liikmed Kaja Kallas ja Imre Sooäär.