"Ma olen valmis tegema koostööd kõigi erakondadega, kes tahavad sisuliselt tegeleda erakondade rahastamise teemaga ja muude mulle oluliste valdkondadega, näiteks inimõigused. Kuid ühegi teise erakonnaga liitumise plaani ei ole mulle hetkekski pähe tulnud. Poliitikast ei kavatse ma lahkuda. Poliitikat saab teha ka teisiti kui erakonda kuuludes. Näiteks andes intervjuusid, kirjutades arvamuslugusid, osaledes ühiskondlikes aruteludes ja korraldades üritusi," ütles Meikar BNS-ile.

Meikari kinnitusel tuli Reformierakonnast väljaarvamine talle üllatusena ning kevadel Reformierakonna rahastamise teemalist arvamuslugu kirjutades ei tulnud talle kordagi pähe, et see võiks lõppeda tema parteist väljaarvamisega. "Sellega ma kindlasti ei arvestanud. See kurvastab mind, kuna ma üritasin algatada erakonna sees rahastamise teemadel arutelu. Kui prokuratuur otsustas Reformierakonna rahastamise kriminaalasja lõpetada, üritasin veelkord seda teemat erakonna sees arutada. Minu erakonnast välja arvamine probleemi ei lahenda, probleemid jäävad," lausus ta.

Meikar pani kolmapäeval pärast Reformierakonnast väljaarvamist oma kodulehele avalduse, mille märkis, et on olnud Reformierakonna liige 15 aastat, pannud Tartus aluse erakonna esimesele noorteorganisatsioonile ning töötanud aastaid erakonna edu nimel.

"Aastate jooksul on erakond palju muutunud. Ma ei pea õigeks, et liberaalses erakonnas sisuliselt sisedebatti ei toimu ning probleemidele tähelepanu juhtimise eest käivitatakse karistusaktsioonid. Mul on kahju, et ei suutnud õigel ajal mõista, kuhu poole erakond on liikumas ning ka püüd erakonna sees muutust saavutada ei olnud edukas. Lisaks musta raha probleemile olen juhtinud tähelepanu nii sisedemokraatia puudumisele kui ka ülbusele avalikkusega suhtlemisel. Minu erakonnast väljaarvamine neid probleeme olematuks ei muuda," märkis Meikar oma avalduses.

Reformierakonna juhatus otsustas täna erakonna Nõmme piirkonna juhatuse avalduse alusel lõpetada parteisse võõra raha toomisest avalikult rääkinud Silver Meikari liikmelisuse.

Alates 1997. aastast Reformierakonda kuuluv Silver Meikar tunnistas avalikult, et annetas Reformierakonnale suuri summasid, mille sai partei töötajalt Kalev Lillolt ning mille päritolu ta ei teadnud. Meikar kirjutas, et ta annetas 2009. aasta 3. detsembrist kuni järgmise aasta 17. veebruarini Reformierakonnale raha kuuel korral kokku 115 000 krooni ulatuses, kusjuures summad ulatusid 10 000 kroonist 25 000 kroonini. Meikari väitel andis selle raha talle Lillo.

Riigiprokuratuur alustas arvamusartikli väidete põhjal Reformierakonna rahastamise kriminaalasja, mis käsitles erakonna majandustegevusele või varale kehtestatud piirangute rikkumise ning pistise võtmise kahtlust.

Kriminaalmenetluse raames said kahtlustuse reformierakondlasest justiitsminister Kristen Michal, riigikogu reformierakondlasest liige Kalev Lillo, riigikogu reformierakondlasest liige Kalle Palling ning välisministri nõunik Priit Kallakas.

Riigiprokuratuur lõpetas kriminaalasja 15. oktoobril, kuna menetluse käigus kogutud tõendid ei olnud piisavad süüdistuse esitamiseks.