Eesti Toidupank saatis Ligi öeldule kommentaariks oma seisukoha, mille ütleb, et tasuta koolitoit on riigi võimalus pakkuda kooliealistele lastele täisväärtuslikku ning kindlat toidukorda, millest paljudel puudus on.

"Koolitoidu temaatika võib tõesti esmapilgul tunduda vaid koolide ja haridusega seotud teemana, kuid tegelikkuses on sellel palju laiemad tagamaad, mis asuvad haridusega kindlasti samal pulgal. See on paljudele peredele oluliseks teemaks ka nende sotsiaalse toimetuleku juures," rõhutati teates.

"Seda eriti vaesemate perede jaoks, kus sirguvad lapsed ja noored, kelle kodudes pole võimalik neile pakkuda piisavalt ja/või tervislikku toitu. Kui nemad peaksid toidust vaid seetõttu ilma jääma, et perel pole piisavalt paks rahakott, mis võimaldaks koolitoidu eest tasuda, on see igale neist väike tragöödia," kommenteerisid Toidupanga vedajad.

"Pealegi pole alati lihtne minna ja öelda, et me oleme nii vaesed ja ei suuda maksta – eestlane tahaks ise toime tulla."

"Oleme Toidupangas kogenud ja näinud, et näiteks koolivaheaeg on vaesematest peredest laste jaoks üks keerulisemaid perioode, sest nad ei saa sel ajal piisavalt süüa," nentisid Toidupanga esindajad oma teates. "Seda probleemi on püütud vähendada suvesupi projektidega, aga see tegevus sõltub puhtalt heategevusorganisatsioonide võimekusest ja heast tahtest."

Tasuta koolitoit on Toidupanga teatel praeguste noorte täiskasvanuks sirgumisel haridusega sama oluline ning paljudele sotsiaalse toimetuleku aspektist koguni hädavajalik.