Äsja ametisse nimetatud õhujõudude ülem, endine staabiülema asetäitja Ma Xiaotian on Hiina sõjaväe vahetusprogrammide raames sageli välismaal olnud, vahendab BNS.

Staabiülema asetäitjaks saab Wang Guanzhong, kes oli enne relvajõude haldava kesksõjanõukogu vahetu juht, teatas Hiina kesktelevisioon CCTV. Õhujõudude poliitiliseks komissariks sai Tian Xiusi, Zhu Fuxi on Tiibetit ja Edela-Hiinat hõlmava Chengdu sõjaväeringkonna uus komissar.

Hiina 2,3 miljoni pealine rahvavabastusarmee on poliitikas mõjuvõimas jõud ning mängib tõenäoliselt olulist rolli 8. novembril algaval parteikongressil langetatud otsustes. Parteisaadikute ridades on enamuses sõdurid ning kõrged ohvitserid on nõudnud kaitse-eelarve suurendamist ja jõulisemat lähenemist konfliktides USA, Jaapani ja teiste rivaalidega.

Tõenäoliselt määratakse sõjaväes ametisse teisigi uusi juhte, kui asepresident Xi Jinping on Hu Jintaolt partei liidri koha üle võtnud. Hu astub kevadel ka presidendikohalt tagasi. Esialgu ei ole selge, kas ta lahkub ka kesksõjanõukogu esimehe kohalt.