Krossi sõnul on ta sellest eelnevalt erinevate inimestega liidust rääkinud ning nende kõneluste tulemusena talle vastav ettepanek ka tehti. "Pigem tuligi see vajadus sellest, et Tõnu Tõniste otsustas lahkuda ja presidenti on ju vaja," lausus Kross.

"Ma olen teinud judot aastaid, kuni ma kunagi teismelisena jalaluu murdsin. Seega kui ma üldse mingit sporti kunagi teinud olen, siis on see judo," lisas Kross.

Eelkõige diplomaadi ja julgeolekutöötajana tuntud Krossi sõnul on ta püüdnud end liidu tööga väljastpoolt jooksvalt kursis hoida, ent mees nentis, et adekvaatse pildi saamiseks tuleks veel palju selgeks teha.

Kross lisas ka, et liidu tuleviku osas on tal mõningaid mõtteid küll olemas, ent nendest laiemalt rääkida on praegu veel vara.

Judoliidu peasekretäri Toni Meijeli mõtet liidu juhatuse liikmete arvu muutmisest kommenteerides lausus Kross, et tema arvates tervet juhatust mõistlik välja vahetada ei ole. "Mingit revolutsiooni korraldada vajalik ei ole. Organisatsioonis peab ikka säilima see bürokraatlik mälu," ütles Kross.

Judoliidu peasekretär Toni Meijel ütles eile Eesti Päevalehele, et 11. novembril toimuvatele valimistele on üles seatud kaks presidendikandidaati, kellest mõlemad on väljendanud ka valmisolekut teise kasuks loobuda.

„Tõsisem kandidaat näib praegu olevat Eerik-Niiles Kross,” väidab Meijel. Kandidaatide nimekiri läheb lukku 1. novembril.