Advokaatide sõnul on neid väljendeid kasutanud USA föderaalse juurdlusbüroo FBI ja prokuratuuri esindajad ning kardetakse, et järgmistel kohtuistungitel võivad need väljendid dokumentidesse sattuda. Klebanovat ega teisi asjaosalisi ei süüdistata spionaažis, vahendab Lenta.ru.

New Yorgi kohus teatas esmaspäeval, et algavad kuulamised mikroelektroonika ebaseadusiku ekspordi kohtuasjas ning esimene istung määrati 9. novembrile. Vahi all viibib kolm venelast – lisaks Klebanovale veel Aleksandr Fištšenko ja Anastassija Djatlova. Neljas Venemaa kodanik Aleksandr Possobilov tuuakse Houstonist New Yorki üle lähemal ajal.

Soovimatute väljendite kasutamise keeld kohtuprotsessil on USA kohtupraktikas levinud nähtus. Vene relvaärimehe Viktor Buti kaitsjad taotlesid keeldu tema nimetamisele „surmakaupmeheks“ ja filmi „Sõjajumal“ („Lord of War“) tsiteerimisele.

Kaheksa inimese vahistamisest Houstonis mikroelektroonika ebaseadusliku ekspordiga seoses USA-st Venemaale teatati 3. oktoobril. Kõik nad töötasid firmas Arc Electronics. Neid süüdistatakse ilma eriloata sõjatööstuses kasutatavate komponentide Venemaale müümises. Vähemalt neljal on Venemaa kodakondsus (koos USA omaga), ülejäänud on SRÜ riikide kodanikud.