"Olen otsustanud Gruusiast lahkuda lootuses kord tagasi tulla ning taas oma riiki ja rahvast teenida," kirjutas Šaškin Facebookis. "Ma veetsin Mihheil Saakašvili valitsuses oma elu neli kõige õnnelikumat aastat, me kõik üheskoos viisime Gruusia tema arengu seniiti."

Pärast seda, kui president Saakašvili erakond sai 1. oktoobril üldvalimistel lüüa, on riigist lahkunud juba mitu tippametnikku, sealhulgas justiitsminister Zurab Adeišvili. Võimuesindajate väitel on Adeišvili puhkusel, ent pole teada, mis riigis, kirjutab BNS.

Šaškini pressiesindaja ütles pärast valimisi esiti, et kaitseministri kohusetäitja külastas Ameerika Ühendriike ja naaseb Gruusiasse 6. oktoobril.

Šaškin ütleb oma avaldatud kirjas, et ta tunneb aastatel 2009-2012 vanglateministri, haridusministri ja kaitseministriba käivitatud reformide üle uhkust.

"Ma ei imesta, kui te saate lähemas tulevikus kuulda minu kohta ennekuulmatuid lugusid. Need, kes mind tunnevad, neid väljamõeldisi ei usu. Ent tahan kinnitada kõigile, kes mind ei tunne, et ma olen alati seisnud seaduslikkuse eest ning suhtunud oma kohustustesse täie vastutusega," kirjutas Šaškin ning lisas: "Ma ei kahetse ühtegi viimase nelja aasta jooksul langetatud otsust ning olen valmis vastama mis tahes küsimusele."

Gruusia 1. oktoobri parlamendivalimised võitis üllatuslikult miljardär Bidzina Ivanišvili juhitud erakonnaühendus, 2003. aasta roosirevolutsioonist saadik võimul olnud Saakašvili erakond pidi minema opositsiooni.