"Koordineeritud aktsioon aitas likvideerida mitme jäleda jõuguliidri, jõuguliikme ja nende liitlaste tegevuse, kahjustades märkmisväärselt süsteemi, milles bandiidid tegutsevad," vahendas uudisteagentuur Interfax komitee avaldust.

Komitee teatel osalesid "ulatuslikes ja massiivsetes" haarangutes nii kohalikud kui ka föderaalväed ning hävitati 90 sisside baasi, vahendab BNS

Operatsiooni algusaja ja kestvuse kohta teavet ei antud.

Putin kohtus reedel Põhja-Kaukaasias ametnikega ja hurjutas neid selle eest, et nad ei ole suutnud regiooni kontrolli alla saada.

Piirkonnas on ägenenud islamistide vaenutegevus, mis on koondunud peamiselt Tšetšeenia idanaabri Dagestani ja Inguššia aladele.

Vene võimud on rahutute piirialade julgeoleku pärast eriti mures seetõttu, et 2014. aasta taliolümpiamängud toimuvad Sotšis, mis asub Gruusia piiri lähedal.

Julgeolekutöötajad teatasid eelmisel aastal, et avastasid vandenõu Sotši olümpiamängudel rünnakute korraldamiseks ning et selle koostasid Põhja-Kaukaasiast ja Gruusiast pärit sissid.

Tbilisi ametnikud eitasid vihaselt Moskva süüdistusi ning väitsid, et Venemaa üritab omaenda julgeolekuprobleemide eest süüd teiste kaela veeretada.