Avamisel tutvustati uut parki, Mare Mikofi moodsat lõviskulptuuri ning oma ajaloolises ilus taastatud garnisoni uhket peaväravat, mis on leegitsevaid kahurikuule kujutavate postikaunistustega ümbruskonna uhkuseks.

Toimus Igor Kopõtini ja Leho Lõhmuse uue raamatu "Eesti sõjaväe Pioneeripataljon. Areng ja koostöö 1917-1940" esitlus, mille tegevus koonduski peamiselt tänase Hiiu Lõvi pargi alale. Üritusest võtab osa ka ainus elusolev Pioneeripataljoni veteran, 93-aastane Osip Benenson.

Hiiu Lõvi park on rajatud territooriumile, kus aastail 1926-1940 paiknes Pioneeripataljon, olles ühtlasi Nõmme linna garnison. Nime on nii park kui ka sellega külgnev uus Lõvi tänav saanud Pioneeripataljoni sümboliks olnud lõviskulptuuri järgi. Kuna ajalooline kuju pole säilinud, kavandas Mare Mikof kaasaegse lõviskulptuuri, mis sai pargis aukoha.

Vabadussõja ajal Taani vabatahtlikke, hiljem Eesti soomusronge, siis Pioneeripataljoni ning edasi Tallinnfilmi stuudiot võõrustanud Hiiu Lõvi park on tänaseks saanud endale uue näo ja uue elu. Idüllilisi aegu mäletava restaureeritud peavärava ja uue moodsa lõviskulptuuri kõrval asuvad pargi veerel äsja rajatud väikesed soliidsed elamud.