"EKA saab strukutuuritoetuste fondi järgmisest voorust raha, kui esitab vajadustele ja võimalustele vastava projekti," ütles ministeeriumi pressiesindaja Rein Joamets Delfile.

Joametsa sõnul uue struktuuritoetuste perioodi meetmeid hetkel planeeritakse, rahastamisvõimalused avanevad pärast 2014. aastat.

"Konkreetset EKA-le eraldatava summa ülemmäära ei ole kokku lepitud, küll aga on kindel see, et uus projekt peab olema odavam kui oli eelmine. Ühesõnaga - vajadused ja võimalused tuleb kokku viia," lisas Joamets.

Kunstiakadeemiast ei osatud hetkel öelda, kui palju võiks teoreetiliselt uus maja maksma minna. "Et koostada eelarvet, on vaja põhjalikku analüüsi hoone maksumuse osas. Nõukogu pole veel otsustanud, kuhu maja tuleb," ütles EKA avalike suhete juht Solveig Jahnke.

Jahnke sõnul tutvus nõukogu hiljuti uue maja võimalike asukohtadega. "Osa neist on rekonstrueeritavad hooned, osa tühjad platsid. Mõne saaksime tasuta, mõne eest peaksime maksma. See kõik nõuab aega ja lisaanalüüse - peame seda kõrvutama Tartu maantee krundiga, kuhu on juba investeeritud," rääkis Jahnke.