Varsti pärast Bahreini kaudu Katari pealinna Dohasse lendama pidanud British Airwaysi Boeing 777 pardale astumist hakkas prints karjuma ja teeninduse üle kaebama, vahendab Daily Telegraph.

Lennuki meeskonnaliikmed olid sunnitud kutsuma politsei, kui mees üritas piloodikabiini tungida ja keeldus oma kohale istumast.

Taseritega relvastatud politseinikud talutasid Hamadi lennukist välja ning viisid jaoskonda.

Prints vabastati kautsjoni vastu, kuid talle esitati süüdistus.

Hamad, kes arvatakse olevat Bahreini kuninga Hamad bin Isa al-Khalifa lähedane sugulane, elab Londoni linnaosas Belgravias Eaton Square'il. Samal väljakul on elanud või elavad Sean Connery, Sir Roger Moore ja Chelsea jalgpalliklubi endine peatreener José Mourinho.

See pole esimene kord, kui Lähis-Ida eliidi liikmed on Suurbritannias seadusega pahuksisse läinud.

2010. aastal mõisteti eluks ajaks vangi Saudi Araabia prints Saud Abdulaziz bin Nasser al-Saud, kes peksis ja kägistas Londoni viietärnihotellis surnuks oma teenri.

Araabia Ühendemiraatidesse kuuluva Ajmani miljardärist emiiri poja šeik Rashid bin Humaid al-Nuaimi 200 000 naela maksev Ferrari FF konfiskeeriti aga politsei poolt ja pandi Scotland Yardi juurde välja, sest see oli kindlustamata.

Šeik uhkustas hiljem, et politsei andis auto võtmed tagasi kohe, kui saadi teada, kes ta on. „Araabia raha räägib,“ kirjutas ta Facebookis.