11 000 arsti streik kestab Peruus nüüd juba viiendat nädalat. Arstide sõnul pole nende palka vaatamata riigi hoogsale majanduskasvule aastaid tõstetud, vahendab BBC News.

Ametiühingud süüdistavad president Ollanta Humala konservatiivset majanduspoliitikat, mida viib ellu rahandusminister Luis Miguel Castilla.

Palomino sõnul on streik jõudnud pöördepunkti ja valitsuse ainus võimalus on arstide nõudmised täita.

„Me leiame, et kurja juur selles halvas olukorras on rahandusminister,“ ütles Palomino.

„Meie riigi majandus on kasvanud kiiresti, aga avaliku sektori sissetulekud on viimase kümne aastaga märkimisväärselt langenud,“ ütles ametiühingutegelane Jesús Bonilla. „Me pole sentigi juurde saanud. Meie ostujõud on langenud 30-40 protsenti.“

Valitsus, mis on olnud suures hädas ka õpetajate streigiga, kinnitab, et palgad peavad vastama väljateenitule ja olema seotud tulemustega.

„Me kutsume arste üles tööle naasma, sest need, kes selle tõttu kannatavad, on patsiendid,“ ütles rahandusminister Castilla eelmisel kuul. „Dialoog on alati avatud, pakkumine on tehtud, aga me ei vasta väljapressimisele.“

Tervishoiuminister Midori de Habich ütles, et haiglajuhid, kes ametist lahkuvad, panevad toime kuriteo.

Peruu arstide streik puudutab eriti riigi vaeseid elanikke, kes ei saa endale lubada eratervishoidu.

President Humala astus ametisse 2011. aasta juulis, lubades kaotada vaesuse ja sotsiaalse kihistumise. Paljud peruulased kurdavad aga, et president ei ole piisavalt ära teinud riigi loodusvaradest saadava rikkuse jagamiseks.