„Demokraatide hinnangul on minister Partsi usalduskrediit otsas. Viimane piisk karikasse oli asjaolu, et Juhan Partsi tugeval sekkumisel sõlmiti 650 miljoni euro suurune leping põlevkivielektrijaama ploki rajamiseks, millega on rikutud nii riigihangete seadust kui ka karistusseadustikku,“ ütles riigikogu Demokraatide ühenduse esimees Rainer Vakra.

Demokraatide hinnangul pole aga põlevkivielektrijaama ploki rajamine ainus põhjus, miks minister peaks tagasi astuma. „Võib öelda, et majandus- ja kommunikatsiooniministril tuleks viis sammu tagasi astuda,“ sõnas Vakra.

Lisaks põlevkivielektrijaama plokirajamisele on minister vastutav, et Eesti pole võtnud kasutusele meetmeid järsu elektrihinna tõusu pehmendamiseks ega pole vaatamata lubatustele hoidnud kodukulusid kontrolli all.

Veel on majandus- ja kommunikatsiooniminister Juhan Partsu vastutusalas tõsised probleeme nii Estonian Airi, maanteeameti kui ka Eesti Interneti Sihtasutusega.

Keskerakonna riigikogu fraktsioon otsustas eile pärast kohtumist majandus- ja kommunikatsiooniministri Juhan Partsiga avaldada talle umbusaldust.