Peaminister Andrus Ansip kohtus kolmapäeval Eesti Kirikute Nõukogu juhatusega. Kohtumisel anti hinnang kümme aastat tagasi valitsuse ja kirikute nõukogu vahel sõlmitud ühishuvide protokolli tegevuste täitmisele. Peaminister tänas kirikute nõukogu hea koostöö eest.

Peaminister tunnustas kirikute tööd hariduse valdkonnas ning tõdes, et mõnedes koolides on usundiõpetus väga heal tasemel. Lisaks tunnustas peaminister koguduste noorsootööd. „Miks ei võiks tulevikus koguduste noorsootöö olla rahastatud samadel alustel nagu muu noorsootöö,“ sõnas Ansip.

Peaminister hindas kõrgelt kaplanaadi tööd kaitsejõududes, vanglates ja politseis.

Lisaks arutati kohtumisel 2013. aastal lõppeva pühakodade säilitamiseks ja arendamiseks loodud riikliku programmi jätkumise küsimusi. Peaminister Andrus Ansip kinnitas, et programm jääb kestma ning sõnastada tuleb uued teetähised järgmiseks ajavahemikuks. „Küsimus on selles, kuidas toetada väikeste kirikute säilimist piirkondades, kus kogudus on jäänud tühjaks,“ ütles Ansip.

Ansipiga kohtusid Eesti Kirikute Nõukogu juhatuse esimees piiskop Einar Soone, juhatuse liikmed piiskop Philippe Jourdan ja pastor Joosep Tammo ning täitevsekretär Ruudi Leinus.