Arstide Liidu peasekretär Katrin Rehemaa kommenteeris aga, et ultimaatumite esitamine pole õige tee ning haiglate liiduga on neil endiselt läbirääkimised käimas.

"Väga loodan, et ultimaatumitega vehkimine lõpetatakse ära ja hakatakse normaalselt rääkima," lausus Rehemaa. Arstide liit on teinud uue ettepaneku haiglate liidule kohtumiseks ja Rehemaa arvas, et see kohtumine toimub õige pea. Ka Pevkur ja Ross on arstide liidule teatanud, et kui nad tööandjatega kokku saavad, on nemad valmis sinna tulema.

Pärn lootis, et homme tulevad temaga konsulteerima ka arstide liidu ja tervishoiutöötajate kutseliidu esindajad. Streikijad ei taha aga Pärna juurde minna, sest kardavad, et see käik muudab nende streigiõiguse kehtetuks.

"Ei ole kavas minna. Meie advokaat, kes on meile kogu aeg väga head nõu andnud, andis sellele situatsioonile täna oma selge hinnangu, et sellist riski ei ole vaja võtta ja me järgime tema nõuannet," lausus Rehemaa.

Pärn kinnitas täna, et mingisugust streigi katkestust ta ei nõua, küll on ta aga väitnud, et hea oleks, et kui lepitaja juures oleku ajal aktsioonid ei suureneks.

Lepitaja sõnul lubas sotsiaalminister alla kirjutada dokumendile, mis käsitleb residentide ja kiirabi rahastamist. "See sõna on olemas, neid dokumente vast valmistatakse juba ette, aga kuna tähtaeg haigekassa poolt oli antud kolmapäevani, siis ma saan aru, et asi on väga kiire. Osapooli on õige mitmeid, see on praegu probleem," lausus Pärn.

Ka Rehemaa lausus, et paigas tundub olevat kollektiivlepingu laiendamine kiirabitehnikutele, aga kuna ei kollektiivlepingu laiendamise ja residentide töötasu punktile pole veel Pevkuri kinnitust, et ka raha peale tuleb, siis need punktid veel päris lukus pole.