"Tervishoiutöötajad peavad sellist seisukohta arusaamatuks. Oleme pidanud seni läbirääkimisi heas usus, et ka tööandjatel on selge soov töötüli lahendada, kokkuleppele jõuda ja streik lõpetada. Selle nimel oleme oma nõudmisi tunduvalt vähendanud ja kompromissi pakkunud," teatasid arstide liit ja tervishoiutöötajate kutseliit.

Tervishoiutöötajad soovivad hooldajate miinimumtunnitasuks 2,6 eurot (palga tõusu 23 protsenti), õdedele 4,5 eurot (17,5 protsenti) ja arstidele kaheksa eurot (11 protsenti) ega ole nõus soovitu jagamisega kahele aastale. Viimast pakkus neile haiglate liit, kellele haigekassa nõukogu sellised volitused andis.

"Pärast reedest kohtumist on läbirääkimiste laual veel mitu teemat, mida oleme arutanud, milles poolte seisukohad on lähenenud ja mille üle soovime läbirääkimisi jätkata. Oma ettepanekud oleme haiglate liidule saatnud," selgitasid meedikud teates.

Avalik kutse läbirääkimistele

Sotsiaalminister Hanno Pevkur on meditsiinitöötajate teatel korduvalt rõhutanud, et õdede ja arstide läbirääkimiste partner on tööandjaid esindav haiglate liit. "Kahjuks on haiglate liit nüüd teatanud oma volituste puudumisest," avaldasid meedikud muret.

"Seetõttu kutsuvad arstide liit ja tervishoiutöötajate kutseliit läbirääkimisi pidama sotsiaalministri ja haigekassa nõukogu esimehe Hanno Pevkuri ning haigekassa juhatuse esimehe Tanel Rossi. Palume meie pressiteadet lugeda avalikuks pöördumiseks nende poole," lisati teates.

"Kuna streigisituatsioonis ei saa järgida tavapäraseid tähtaegu, teeme ettepaneku kohtuda homme kell 12 ja ootame vastust täna õhtul."