Kohus määras varem kriminaalkorras karistamata Pjotrile kahekuulise vangistuse, millest kümme päeva peab ta kohe ära kandma. Samuti tuleb tal tasuda 217 eurot sundraha ja kaitsjatasu. Ülejäänud vanglakaristus mõisteti 18-kuulise katseajaga, mille jooksul peab Pjotr täitma kriminaalhooldaja järelevalve all käitumiskontrolli nõudeid. Muu hulgas ei tohi ta tarbida alkoholi.

Süüdistuse järgi helistas alkoholijoobes Pjotr 10. oktoobril kella 13.40 ajal häirekeskusesse ja teatas, et läheb Valge 1 maja õhku laskma. Politsei pidas mehe järgmisel päeval kahtlustatava kinni. Selgus, et Pjotr tahtis tegelikult ähvardada hoopis aadressil Valge 6 asuvat STV-d, sest tal oli tasumata arve tõttu kaabeltelevisioon välja lülitatud.

Kunstimuuseumi ähvarduse tõttu ei evakueeritud ja sellepärast liigitati juhtum kuriteokatseks. Muuseumi töötajate ja külastajate ohutus tagati esialgu teiste meetmetega: territooriumi ja turvakaamerate kõrgendatud kontrolliga politsei ja muuseumi töötajate poolt.

Karistusseadustik võimaldab kohtul karistada avaliku korra raskes rikkumise eest kas rahalise karistuse või kuni viieaastase vangistusega.