Lehe sõnul läksid aga kõnelused hingusele ja kokkulepet ei sündinud, sest Süürias 2011. aasta märtsis puhkenud protestid president Bashar al-Assadi vastu kasvasid üle kodusõjaks, vahendab BNS.

Kogenud diplomaatiakorrespondent Shimon Schiffer kirjutab, et Netanyahu ja rahandusminister Ehud Barak alustasid möödunud aasta lõpus USA saadiku Fred Hoffi vahendusel läbirääkimisi Süüria presidendiga. Hoff oli tollal USA välisministri Hillary Clintoni eriesindaja Süürias.

"Kõnelusi peeti Ameerika vahendaja kaudu ning neid varjas niisugune salastatuse tase, mis on haruldane isegi julgeolekuorganite puhul," kirjutab Schiffer, lisades, et nüüdseks on Hoff tagasi astunud, kuid temast jäi maha läbirääkimiste kirjalik raport.

"Nende dokumentide kohaselt oli kõneluste aluseks nõusolek taanduda täielikult Golani kõrgendikult ja anda see üle Süüriale, saades vastutasuks rahuleppe ja saatkondade vahetamise."

Ajaleht lisab, et mõne päeva eest ütles üks USA administratsiooni kõrge allikas, et läbirääkimised olid tõsised ja kaugeleulatuvad ning võib eeldada, et kui Süürias ei oleks puhkenud kodusõda, võinuks protsess lõppeda kokkuleppega.

Lõpetuseks tsiteerib ajaleht üht Netanyahu kantselei ametnikku, kelle sõnul on kogu algatus nüüdseks "vana ja tähtsusetu".