"Leppisime eile haiglate liiduga kokku, et jätkame töötüli lahendamist ja töötajate poole pealt rohkem organisatsioone sinna ei kaasata," selgitas Rehemaa, et uute osapoolte kaasamine tähendaks tegelikkuses uusi läbirääkimisi, mis võiks panna küsimärgi alla töötülis osalevate tervishoiutöötajate streigiõiguse.

Rehemaa selgitas, et algselt läbirääkimistele kutsutud mittestreikivate osapoolte - õdede liidu ja tervishoiutöötajate ametiühingute liidu - nõudmised erinevad streikivate meedikute nõudmistest ning neil on omapoolsed läbirääkimised pooleli. "Neid kahte asja praegu kokku panna ei saa, kuna meil on käimas töötüli ja streik, siis ei saa selle lahendamisele kaasata teisi osapooli," ütles arstide liidu esindaja.

Küsimusele, kas kokkuleppe saavutamisel lõppeb ka streik, vastas Rehemaa, et arstid ei ole haiglate liidult veel ametlikku pakkumist saanud ning seega on vara rääkida ka mingisugustest otsustest. "Näiteks meie koormuse vähendamise ettepanek sai heakskiidu ainult poolikult ehk siis ambulatoorses osas, aga haiglaravi osas mitte, see on asi, millega me ei tahaks nõus olla. Teiseks on residentide täistööaja küsimus, me ei tea, kuidas see lepingusse läheb. See peaks kehtima hakkama 1.jaanuar  2013  ja sellest me ei tagane," rääkis ta.

Rehemaa selgitas ka, et tervishoiutöötajad on oma esialgsetes nõudmistes teinud suure kompromissi, kuid eile meedias kõlanud haigekassa pakkumine ei ole selline, millega meedikud peaksid rahule jääma.

Pärast eilset haigekassa nõukogu koosolekut ütles sotsiaalminister Hanno Pevkur, et arstid, õed ja hooldajad saavad palgatõusu eeldusel, et streik lõpeb kohe.

Hooldajate palk tõuseb ministri tänase pakkumise järgi järgmisel aastal ligi 15 protsenti, õdedel ligi kümme ning arstidel kuus protsenti. Kahe aasta jooksul saadakse aga ministri tänase pakkumise kohaselt soovitud palgatõus.

Tööandjad soovisid lükata palgatõusu kolme aasta peale.