Viru ringkonnaprokuratuuri pressiesindaja Mari Luuk ütles Delfile, et 17-aastane noormees mõrvati 23. juulil Kohtla-Järvel ning erinevate vigastustega noormehe surnukeha leiti Kalevi tänaval asuvast hoonest 26. juulil. Luuk märkis, et kuriteos kahtlustatavana peeti 29. juulil kinni 14-aastane noormees, kes eeluurimise ajaks vahistati.

"Praeguseks menetluse käigus tuvastatud andmetele tuginedes olid nii kahtlustatav kui ka kannatanu alkoholijoobes ja nende vahel tekkis isiklike suhete pinnalt tüli, mis lõppes sellega, et 14-aastane peksis 17-aastase surnuks," rääkis Luuk.

Luuk kinnitas, et tüli põhjuseks polnud see, et üks ei andnud teisele alkoholi.

Üks nooruk nägi mõrva osaliselt pealt

Luuk sõnas, et juhtumil polnud palju pealtnägijaid. "Eeluurimisel on tuvastatud, et kokku viibis seal kolm noorukit, kellest üks nägi osa sündmusest pealt," sõnas Luuk ja ütles, et pealtnägija oli samuti teismeline.

Kasteediga ehk nukkidega ei tekitatud Luugi kinnitusel kindlasti 16 haava - see arv on Luugi kinnitusel tegelikust kaugel, kuid täpset arvu ei saa Luuk siiski öelda. Küll lisas ta, et hukkunud noormehel olid erinevad vigastused.

Tapetu kehal oli ka A-tähe sarnane kujutis, kuid Luugi sõnul pole hetkel teada, kes selle sinna tegi.

Alaealistest nii avalikult ei räägita

Sündmusest on möödas juba kaks ja pool kuud ning selle aja jooksul sellest avalikkusele teatatud ei ole. Luuk nentis, et alaealisi puudutavatest sündmustest ei räägi politsei ja prokuratuur nii avalikult kui täiskasvanute puhul.

"Vahel ongi nii, et sündmustest räägitakse kohe, vahel tehakse enne kõik asjaolud selgeks ja siis näiteks kohtusse saatmisel tehakse alles teavitustegevust," selgitas Luuk. "Seda peamiselt erinevatel menetluslikel põhjustel."

Kriminaalmenetlust on alustatud mõrva käsitleva paragrahvi alusel. "Kriminaalasi on hetkel prokuratuuris, kohtueelset menetlust pole veel lõpule viiduks loetud," lisas Luuk.

Karistusseadustik võimaldab alaealisena toimepandud mõrva eest süüdimõistmisel karistuseks määrata kuni kümneaastase vangistuse.