Pakkumise järgi tõuseks järgmise kahe aasta jooksul hooldajate palk üle 23 protsenti, õdede palk 17 ning arstide palk 11 protsenti.

"Mul on tunne, et kui arstid sellist pakkumist vastu ei võta, võivad nad kaotada ühiskonna toetuse, kuna sellist palgatõusu teistes sektorites järgmise kahe aasta jooksul ette näha ei ole," ütles Tsahkna Delfile.

"Eelistada tuleb just hooldajaid ja õdesid, kuna nende palgad on tõesti väga madalad," tunnistas Tsahkna. "Üheski teises sektoris ei ole sellist kokkulepet pakutud ning ma loodan, et arstid lõpetavad streikimise ning sõlmivad haiglate liiduga kokkuleppe."

Residentide tasu otsustab riigikogu

Mis puudutab residentide töötasustamist praeguse 32 tunni asemel 40 tundi nädalas, siis see ei ole Tsahkna sõnul haigekassa pädevuses, vaid on otsene riigieelarve teema. "Riigieelarve on riigikogus arutelul ning lahendus on seal," sõnas Tsahkna.

Tervishoiupoliitika pikemaaajaliste ja põhimõtteliste muudatuste jaoks on kokku kutsutud meditsiini tuleviku töörühm, kuhu on kaasatud kõik meditsiinivaldkonna osapooled.

"Meditsiini tuleb raha juurde leida ning erinevad ettepanekud on ka esitatud, kuid see võtab aega," rääkis Tsahkna. Üheks selliseks on tema sõnul haiguslehtede raha haigekassa alt välja toomine ning katmine töötuskindlustussüsteemiga. See vabastaks üle 50 miljoni euro, mida saaks kasutada meditsiinivaldkonna arendamiseks.