Schettino, kelle üle käib juurdlus kahtlustatuna 32 inimelu nõudnud laevaõnnetuse põhjustamises ja laeva mahajätmises enne kõigi reisijate evakueerimist, vallandati juuli lõpus, vahendab AFP.

Kapten ise on aga väitnud, et tema tegevus päästis elusid ning ta nõuab, et Costa ta tagasi tööle võtaks ja maksaks tagasiulatuvalt välja ka palga.

Esmaspäeval toimub Toscana linnas Grossetos kohtu eelistung, kus otsustatakse, kas prokuratuuril on Schettino vastu piisavalt tõendeid kohtuasja alustamiseks. Schettinot süüdistatakse ohtliku tervitusmanöövri tegemises Giglio saare lähedal, kus laev karile sõitis.

Uurimise all on veel viis laeva meeskonnaliiget ja kolm laevafirma töötajat, sealhulgas Costa Crociere kriisiolukordade koordinaator, kes oli õnnetusööl Schettinoga pidevas kontaktis.

Kapten on oma kodus Napoli lähedal Meta di Sorrentos koduarestis, kuid oodatakse, et ta taotleb luba suletud uste taga toimuval eelistungil osaleda. Eksperdid esitlevad seal laeva musta kasti andmete analüüsi tulemusi.