Niitsoo selgitas Anonymouse arvatavat toimemehhanismi ning tõi välja kaks olulist tahku: Esiteks, iga inimene saab Anonymouse nimel sõna võtta ja kui see peegeldab ühiskonna meelsust, siis tullakse selle algatusega kaasa. Teiseks, kui meedia infot levitab, saab sellest isetäituv  ettekuulutus - rünnak saab teoks, sest inimesed on sellest kuulnud ja liituvad sellega.

"Protestide näol on tegemist väga raske koordineerimisülesandega. Võimalik on olukord, kus kogu riigi elanikkond on oma valitsuse peale pahane, kuid keegi ei julge minna tänavale, sest kardab üksi jääda. Lõpuks võtab esimene julguse kokku ja läheb, plakatiga. Kui pahameel on üldine, siis talle järgnetakse, kui ei, siis jääbki ta üksikuks hääleks kõrbes," selgitas Niitsoo.

"Anonymouse näol on tegemist sisuliselt selle plakatiga. Igaühel on võimalus panna ette mask ja käia välja järgmine "projekt". Kas sellele järgneb ka tegevus, sõltub aga üldisest häkkerikogukonna meelsusest."

"Kahtlustan, et organisatsioon just nii toimbki. Iga inimene maailmas võib võtta sõna "Anonymouse" nimel. Kui see peegeldab kogukonna meelsust, võetakse see omaks ning käitutakse selle järgi, misjuhul see muutubki organisatsiooni ametlikuks seisukohaks. See on küll väga erinev klassikalisest juhtimismudelist, kuid peegeldab hästi konkreetse kogukonna anarhistlikke vaateid."

Tema sõnul on huvitav tähele panna ka seda, mis rolli meedia kogu protsessis mängib, sest iga  üleskutse on täpselt nii populaarne, kui palju ta levib, ning antud hetkel on Eesti meedia nimetatud üleskutse levimisele tõsiselt kaasa aidanud, ning seega on tõenäoliselt ka midagi oodata. "Tegemist on selgelt juhuga, kus asjast uudise kirjutamine on ennast-täitev ettekuulutus."

"Mis puutub Eesti teemalisse üleskutsesse, siis kahtlustan, et kuigi Eesti-siseselt on vastavasisulist paksu verd küllaga, ei tule sellele siiski taha rahvusvahelist kogukonda ning tulemusena jääb see
tõenäoliselt tõesti pigem väikesemahuliseks paari üksiküritajaga ründeks, mille Eesti palju raskemaid ründeid üle elanud turvaeksperdid kergesti üle elavad," oletas it-teadlane.

Valmis olla maksab aga siiski, sest tavalisest rohkem aktiivsust on ikkagi oodata, soovitas ta.