Veebilehtedel Mesghal.com ja Mazanex.com valitses tühjus seal, kus näidatakse tavaliselt riaali vahetuskurssi teiste valuutade suhtes. See tähendab, et valitsus on otsustanud laiendada esialgu vaid dollari ja euro suhtes kehtestatud tsensuuri, vahendab BNS.

Veebilehtedel puudus ka riaali vahetuskurss kuldmüntidesse.

Litsenseeritud rahavahetuspunktid kauplesid Teherani rahavahetuspiirkonnas keskpanga laupäeval kehtestatud kursiga 28 500 riaali dollari eest, mille kehtestamise taga nähakse katset rahvusvaluuta kokkuvarisemist ära hoida.

Mustal turul pakuti dollari eest 35 000 riaali, mis on lähedal eelmisel nädalal saavutatud kõigi aegade madalaimale tasemele. Selleks oli vahetuskurss 36 000 riaali dollari eest, mis järgnes eelmise nädala 40 protsendilisele järsule langusele riaali väärtuses.

Iraani rahaturg on alates 3. oktoobrist olnud külmutatud seisus, kui pealinnas puhkesid riaali languse tõttu meeleavaldused. Praeguseks on poed ja rahavahetuspunktid taas avatud, kuid äri tehakse vähe.

Tarbijate meelehärmiks on Teherani suure turu kaupmehed hinnad lakke ajanud ning mõned neist on keeldunud kaupu müümast enne kui riaal stabiliseerub.

President Mahmoud Ahmadinejad ütles oktoobri alguses, et riaali kukkumises on suuresti süüdi lääne sanktsioonid. Kuid rivaalide sõnul on peamine põhjus presidendi saamatus majanduse ohjamisel.

Iraani kõrgeima usujuhi ajatolla Khamenei sõnul ei anna Iraan lääneriikide survele järele. Washingtoni sõnul on islamivabariik sattunud enda tekitatud kriisi. "Eelkõige on kriisi eest vastutav Teherani valitsus, kuid rahutuste puhkemisele on kahtlemata mõju avaldanud ka sanktsioonid," nentis USA välisminister Hillay Clinton.