Nimelt andis üks autokaravaniga reisinud itaalia turist saatkonnale teada, et olles saanud Tallinna turismmiinfopunktist kinnituse talle väljastatud puudega inimese sõiduki parkimiskaardi Eestis kehtivuse kohta, otsustas ta oma sõiduki parkida mõneks tunniks sadama piirkonda parkimise eest maksmata.

Suur oli aga tema üllatus, kui sõiduki juurde tagasi tulles avastas ta sealt saatkonna väitel trahvikviitungi 30 eurole, mis oleks tulnud tasuda 31. augustiks 2012.

"Itaalia kodanik palus selgitusi EuroPark Estonia OÜ-lt aadressil Tartu mnt. 16B, kust talle vastati, et kuna tegemist on eraparklaga, siis tema puudega inimese parkimiskaart seal ei kehti ning turismiinfopunktist saadud informatsioon ei olnud täpne," kirjutas saatkond oma 5. septembril saadetud kirjas Tallinna linnale.

Seega saatis itaallane pärast kodumaale naasmist saatkonnale kirja, kus avaldas nördimust antud juhtumi üle ning palus teavitada Tallinna linnavalitsust juhtunust, et tulevikus vältida sarnaste, ebatäpsest või puudulikust infost tingitud vahejuhtumite kordumist.

Tallinna abilinnapea Arvo Sarapuu vastas aga möödunud nädalal saadetud vastuses, et tegemist oli väga kahetsusväärse juhtumiga, mille põhjuseks oli ilmselt arusaamatus suhtlemisel.

Sarapuu kinnitas, et Euroopa Liidu liikmesriikide poolt väljastatud invakaardid on Eestis kehtivad ja nendega võib Tallinnas parkida. Samas möönis aga Sarapuu, et eraomandis olevates parklates on omanikul õigus kehtestada oma kord ja küsida raha ka eelpool nimetatud invakaardide omanikelt.

"Seda informatsiooni omavad ka Tallinna turismiinfokeskuse töötajad. Kõnealusel juhul saab tegemist olla vaid arusaamatusega, mille pärast siiralt vabandame. Kuid on ka võimalus, et sadama piirkonnas parkides võis kliendil märkamata jääda kus lõpeb linna parkimiskorraldus ja kus algab eraparkla," kirjutab Sarapuu.

Samuti kinnitab abilinnapea, et on EuroParkiga ühendust võtnud ning firma on lubanud trahvimääramise uuesti üle vaatama. Vahendades firma klienditeenindaja sõnu, teatab Sarapuu, et selliste juhtumite puhul on inimliku eksituse võimalus väga tõenäoline.