Peaminister Antonis Samaras võtab Merkeli vastu Ateena lennuväljal ning viib ta Maximose lossi, kus peetakse läbirääkimisi ja esinetakse hiljem ajakirjanikele. Merkel kohtub ka Kreeka presidendi Karolos Papouliase ja võibolla ka Samarase koalitsioonipartneritega, kuid mitte opositsioonilise vasakpoolse partei SYRIZA esindajatega. SYRIZA on teatanud, et korraldab meeleavalduse valitsuse kärpeplaanide ja Kreeka võlausaldajate nõudmiste vastu, teatab väljaanne Ekathimerini.

Allikate teatel tahab Samaras Merkelilt kahte asja – tema toetust Kreeka pingutustele ja heakskiitu mõnedele „leebematele“ vastumeetmetele kärpepaketile, mille üle peetakse läbirääkimisi Kreeka valitsuse ning võlausaldajate troika vahel. Nende meetmetega välditaks suuremaid palkade ja pensionide kärpeid.

Julgeolekumeetmed Kreeka pealinnas on karmid. Valves on umbes 7000 politseinikku, kellest paljud on üle toodud provintsidest Ateena politseile appi. Hotelli, kus Merkel peatub, valvavad snaiprid ning suurem osa kesklinnast on eraldatud. Kui meeleavaldused väljuvad kontrolli alt, ollakse valmis kasutama veekahureid.

Politsei keelas meeleavaldused kesklinna eraldatud alal ühiskondliku ohutuse ja linna sotsiaalmajandusliku elu huvides. Kreeka kaks suurimat ametiühingut GSEE ja ADEDY, mis kavandasid meeleavaldust parlamendiesisel Syntagma väljakul ning korraldavad alates keskpäevast kolmetunnise tööseisaku, avaldavad ilmselt meelt mõne kvartali kaugusel parlamendist asuval väljakul.

Ühistranspordi töös on häireid ja kuus metroojaama suletakse alates kella 10-st. Kella 11-st kuni 16-ni ei sõida bussid ega trollid ning kella 12-st 15-ni ei sõida linnalähirongid. Samal ajal ei tööta ka Doukissis Plakentiase ja Ateena lennuvälja vaheline metroo.