Mul on üks vahva 30-aastane sõbranna, nimetagem teda Keiliks, kes sai enesele kaks aastat tagasi arvuti. Sõprade abiga sai ta enda arvutisse paigaldatud ka Skype'i, MSN-i ja ühe uhkema internetibrauseri, kui Internet Explorer. Facebooki konto jäi tal tookord kahetsusväärsel kombel tegemata ja hiljem tuli tal põhimõte, et ei teegi. 

Keilile meeldib väga kursis olla viimase aja klatšiuudistega, vaadata pilte teiste inimeste elust ja olla kursis, kes kellega käib. Kuna tal endal kontot ei ole, siis käib ta uudishimu rahuldamas oma sõbrannade juures, et teiste inimeste asjadega kursis olla. Ta võib Facebookis ringi kolada tunde ja tunde, laikida teiste pilte ja staatusi, aga enda nimega kontot keeldub tegemast. Väidab, et tal on põhimõte ja seepärast ta seda kontot ka ei tee. Kui küsida, et mis põhimõte see selline on, siis ei oska ta midagi sellele vastata. 

Sõbrannadele meeldib Keili üle nalja visata ja rääkida Keili juuresolekul asjadest, mis Facebookis viimaste päevade jooksul uut on olnud. Sellest, kus keegi taaskord käinud on, kellega käinud on jne. Keilile tuletatakse neil hetkedel meelde, et ta võiks ka liituda, et nende uudistega kursis olla, jagada oma uudiseid ja pilte ning vahvatest jagamismängudest osa võtta. Keili aga keeldub iga kord oma seni avaldamata "põhimõtte" pärast. 

Teine tüüp inimesi on need, kes kiruvad nutitelefone maapõhja, et kui ebamugavad need on ning telefonid on mõeldud ikka helistamiseks, mitte tilu-liluks ja nad "põhimõtteliselt" ei vaheta oma telefoni. Nendel on internet ka kodus olemas ja ei pea iga jumala hetk telefoniga netis käima asju vaatamas ja mänge mängima jne. Mitte miski ei pane nende meelt muutma.

Aga tihtipeale ja järjest sagedamini juhtub nii, et mingi hetk ilmuvad need samad, põhimõttelised nutivastased, seltskonda nutitelefoniga. Küsides, et mis siis nüüd, et miks nutitelefon, tuleb vastuseks, et vana läks katki ja polnud mõtet enam tavalist osta. Ja siis tundub, et kodust on internet ja mängud ka ära võetud, sest nüüd ollakse ninapidi vaid nutifonis. 

Selliste põhimõtetega inimesed meenutavad enamikule meist neid inimesi Tele2 reklaamist, kes põhimõtteliselt ei viitsi mitte midagi teha. Ja kui nüüd hästi meenutada, siis nemad seal reklaamis on oma põhimõttele ka kindlaks jäänud ja räägivad omavahel endiselt NMT-võrgus. 

Kas keegi nendest, kes põhimõtteliselt ei kasuta Facebooki ega nutifoni, oskab selgitada, et mis põhimõte see selline on?