Assange väidab, et Gillardi 2010. aastal tehtud avaldus, mille järgi oli USA diplomaatiliste telegrammide lekitamine ebaseaduslik ja väga vastutustundetu, kahjustas WikiLeaksi rahanduslikku seisu, teatab AFP.

„Me kaalume hagi esitamist laimu eest, nii et ma olen palganud advokaadid Sydneys ja nad uurivad erinevaid võimalusi, kuidas me saaksime Gillardi selle avalduse eest kohtusse kaevata,“ ütles Assange.

Assange on viibinud Ecuadori saatkonnas Londonis pärast seal asüüli palumist 19. juunil, et vältida Rootsile väljaandmist. Seal süüdistatakse teda seksuaalkuritegudes.

Assange'i sõnul ei ole WikiLeaksi süüdi mõistetud ühegi seaduse rikkumises, kuid ometi on Gillardi avaldust kasutatud WikiLeaksi vastu.

„MasterCard Australia kasutas seda Julia Gillardi avaldust õigustusena Austraalia MasterCardi omanikele WikiLeaksile tehtavate annetuste blokeerimiseks,“ ütles Assange. „Niisiis on avalduse mõjud jätkuvad ning mõjutavad otseselt WikiLeaksi rahalist seisu.“

Assange süüdistas taas Austraalia valitsust ka talle kui Austraalia kodanikule vähese abi osutamises.

„Ma pole näinud ühtki Austraalia saatkonna või konsulaadi töötajat alates vangis viibimisest 2010. aastal. Ja isegi siis oli kõik, mis nad tegid, märkmike, pastakate jne toomine,“ väitis Assange.