Kaitseliidu pressiesindaja Tanel Rütmani sõnul ei nõustu kaitseliit halduskohtu seisukohaga, et Böhmi väljaheitmise käskkiri tuleb tühistada, kuna selle andmisel ei ole järgitud kaitseväe distsiplinaarseadusest tulenevaid tähtaegu.

"Kaitseliit otsustas halduskohtu otsuse vaidlustada, kuna kaitseväe distsiplinaarseadus ei olnud Jüri Böhmi väljaheitmise käskkirja õiguslikuks aluseks, mistõttu ei ole ka asjakohane viidata seal sätestatud menetlusnormidele. Samuti ei ole halduskohus oma otsuses põhjendanud, miks ta leiab, et kaitseväe distsiplinaarseadus antud asjas kohalduks," selgitas Rütman BNS-ile.

Tallinna halduskohus tühistas augusti lõpus juba teistkordselt Böhmi väljaheitmise kaitseliidust, tühistades kaitseliidu Harju maleva pealiku käskkirja, millega oli Böhm kaitseliidust välja heidetud. Kohus leidis, et käskkirja koostamise hetkeks oli Böhmile distsiplinaarkaristuse määramise 30-päevane tähtaeg möödunud. "Kuna tähtaja rikkumine oli piisavaks aluseks distsiplinaarkaristuse tühistamiseks, ei andnud kohus Jüri Böhmile süüks pandud teole sisulist hinnangut," selgitas Tallinna ringkonna- ja halduskohtu pressiesindaja Kairi Küngas BNS-ile.

Kaitseliit otsustas Böhmi tunamullu augustis oma ridadest välja arvata, kuna mees tegi okupante vaenava laulu, esitas selle kaitseliidu mundrit kandes ning riputas sellest video Youtube'i veebikeskkonda.

Böhm polnud kaitseliidu otsusega päri ja kaebas vabatahtlikud riigikaitsjad kohtusse. Tallinna halduskohus tühistaski mullu veebruari lõpus avaldatud otsusega kaitseliidu ülema tunamullu 11. augustil tehtud käskkirja.

Kaitseliit kohtu otsust ei vaidlustanud, küll aga arvestas uue käskkirja koostamisel kohtu toodud märkustega ning peagi arvas Böhmi uuesti oma ridadest välja.

Böhm ei leppinud ka selle otsusega ning kaebaski kaitseliidu taas Tallinna halduskohtusse.

Böhmi laul "Truudusvanne isamaale" õpetab pussi haarama, et see okupandi kõrist läbi tõmmata.