Delfi palvel kommenteeris Mõisa öeldut temaga koos toona riigikogusse valitud Koit Pikaro sõnadega: "Anname Jüri Mõisale järjekordselt andeks: ta lihtsalt ei tea, millest räägib."

Pikaro meenutas, et valimiste järel 1999. aastal läks Mõis kohe siseministriks, seal läbi kukkudes oli ta riigikogus veel ainult kaks kuud ja paarkümmend päeva. Selle viimase perioodi hulka kuulus ka jõuluvaheaeg.

"Nii saab ta rohkem rääkida siseministeeriumis olemise perioodist ja seal sõltus ilmselt joomine juba temast enesest," ütles Pikaro. "Alluvate joomine samuti."

"Mõisa tolle perioodi viinavõtmisega saab nüüd siis seletada mitmeid ebapädevaid otsuseid, mis vähemalt politseid nõrgestasid küll peaaegu kõige edukamalt võrreldes teiste siseministritega," kritiseeris Pikaro Mõisa.

"Samale tasemele laskudes võiksin siis näiteks öelda, et Mõisa Hansapangas olemise perioodil oli kuritegeliku maailma ja rahategelaste suhted ning koostöö kõige tihedam," pakkus Pikaro võrdluse.
"See oleks aga solvav selle panga teiste rajajate suhtes."

Isiklikku saamatust ja kultuurikihi asendamist finantstehingutega ei saa Pikaro sõnul alati kirjutada teiste viinavõtmise arvele.

Keskerakondlase Siret Kotka juhitava MTÜ korraldatud poliitikaõhtul rääkis endine Tallinna linnapea ja Isamaaliidu saadik Jüri Mõis, et ta pole oma elus varem näinud kusagil nii palju joomist töö ajal, kui seda oli tema ajal riigikogus.

"Ma ei ole kusagil varem oma elus näinud sellist alkoholi tarbimist töö ajal kui riigikogus ja polnud kusagil näinud sellist finantsdistsipliinirikkumist, kui oma erakonnas," ütles Mõis ning lisas, et toona joodi riigikogu puhvetis keskmiselt ühes minutis ports alkoholi.