Lugeja leiab käsiraamatust ülevaate diskrimineerimise mõistest, erinevate asjaosaliste kohustustest ja vastutusest ja sellest, kuidas toimida diskrimineerimise kahtluse korral, teatas Tehnikaülikool.

Käsiraamatu esimene trükk anti välja 2010. aastal. Toimetaja Marianne Meiorgi sõnul said esialgselt trükitud eksemplarid kiiresti otsa. "See näitab ühiskonna suurt huvi võrdse kohtlemise temaatika suhtes," ütles ta. Uus trükk võimaldas teksti oluliselt üle vaadata ja kohendada ning muuta seda lugejasõbralikumaks.

"Võrdse kohtlemise seadus on Eestis jõus olnud ligi neli aastat, ent paljud inimesed ei ole siiani teadlikud õigustest ja kohustustest, mis seadus kaasa toob nii töösuhetes kui väljaspool neid," ültes projektijuht Kari Käsper. "Käsiraamat aitab seadust paremini mõista ka nendel, kes ei ole valdkonna spetsiifikaga kursis."

Käsiraamatuga saab tutvuda kodulehel www.erinevusrikastab.ee, käsiraamatu tasuta tellimiseks tuleb täita vorm siin: http://alturl.com/sqvxr

Käsiraamatu koostamine ja avaldamine on osa TTÜ õiguse instituudi võrdse kohtlemise projektist, mida kaasrahastavad TTÜ õiguse instituut, sotsiaalministeerium ja Euroopa Liit.