Naabrite telefonikõne peale tulid pidu laiali lööma mõlemad tol ööl terve Viljandi maakonna peale tööl olnud patrullimeeskonnad. Neljast korrakaitsjast saadi jagu nelja minuti jooksul, selgus tänases "Pealtnägijas", kus kohal käinud politseinikud ise juhtunust rääkisid.

Viimase abinõuna kutsusid patrullid omale appi ka välijuhi. Sellest aga jäi veel väheks, politseinikel ei õnnestunud takistada vägivallatsejaid naabrite aeda tungimast ja nad olid sunnitud sündmuskohalt lahkuma.

Kaklejate ninameeste kinnipidamiseks kutsuti välja ka kodus olnud politseinikud ja toodi Tartust lisajõude. Hommikuks olid mehed kinni peetud.

Vanglast vabanenud Viljandi politsei peksjal, autopesulas tol ööl oma sünnipäeva pidanud Kristjan Pikal jääb õigust üle, tema sõnul ründas politsei hoopis pidulisi.

„Politsei ärgu olgu nii ülbe,“ ütles Viljandis autopesulat pidav Kristjan Pikk, kes politsei peksmise eest kaheksakuulist karistust kandis. „Mis seal kahetseda on, ma pean ennast kuidagi kaitsma, politsei eest ka.“

Pika väitel ründas hoopis politsei pidulisi. Ta väitis "Pealtnägijale", et ei mäleta pärast esimest lööki midagi. Tema sõnul usuvad kõik politseid ja tal on mõttetu politseiga vaielda, seetõttu läkski ta kohtus kokkuleppemenetlusele, tunnistas oma süüd ja sai kaheksa kuud vangistust.

Viljandis politseinikke peksnud ja nüüd reaalsed vanglakaristused saanud mehed on juba aastaid oma kuritegeliku käitumisega silma paistnud. Kõik kolm on varem korduvalt kriminaalkorras karistatud. Pikka on kohus karistanud viis korda.

Steven Lohk armastab maaslamajaid taguda ja on ka politseiga kakelnud. Juba 13. korda oli kohtu all Algis Velling, kes sai maas lebanud inimeste kurikaga peksmise eest viiekuulise tingimisi karistuse. Valdavalt on neile retsidele varem määratud aga ühiskondlikult kasuliku töö tunde.