Lennufirma tunnistas teisipäeval, et eelmisel nädalal Colorado osariigist Vailist Dallasesse lennanud lennukil tuli samuti osa istmeid lahti. Sama juhtus ka laupäeval ja esmaspäeval.

American Airlinesi pressiesindaja Andrea Huguely ütles, et firma uurib oma kaheksat Boeing 757 tüüpi lennukit, millel on sarnane istmete paigutus. Huguely ütles, et tema teada ei ole istmed enne hiljutist kolme vahejuhtumit lahti tulnud.

Föderaalne lennundusamet teatas, et uurib vahejuhtumeid, mis seadsid kahtluse alla USA suuruselt kolmanda lennufirma turvalisuse.

Huguely sõnul ei tulnud istmed lahti töötajate sabotaaži tõttu. Lennufirma töötajad ei ole rahul eelseisvate koondamiste, palgakärbete ja hüvitistega, mille novembris pankroti välja kuulutanud ettevõte eraldas. American Airlines väidab, et osa piloote takistavad ebaseaduslikult tööd, mis on viinud viivituste ja tühistatud lendude järsu kasvuni.

Esialgse hinnangu kohaselt võib probleem olla selles, kuidas istmed on Boeing 757 põrandale kinnitatud, kuid lennufirma tehnilised meeskonnad "uurivad kõike", ütles Huguely.

Boeingi pressiesindaja Marc Birtel ütles esmaspäeval vaid seda, et firma istmetega ei tegele.

Hughuely sõnul olid rikkega lennukid hiljuti hooldustöödel ning American Airlinesi töötajad olid viimased, kes neid puudutasid. Istmed eemaldati hooldustööde ajaks ja paigaldati hiljem uuesti.