Pilvelõhkuja ei ole veel valmis, kuid linnaametnike ja äriliidrite osavõtul toimunud tseremoonial pandi paika viimane detail 60-meetrisest tornist, mis teeb 101-korruselise hoone kõrgemaks kui Kuala Lumpuri 452-meetrine Petronase kaksiktorn.

“Mul pole vähimatki kahtlust, et see viib Taibei maailma ja toob maailma Taibeisse,” ütles linnapea Ma Ying-jeou.

Taiwan loodab, et uus kõrghoone toob Taibei maailmakaardile, kuid 11. septembri terrorirünnakuid New Yorgi Maailmakaubanduskeskusele on pilvelõhkujate ehitamise kahtluse alla seadnud.

Arhitektide kinnitusel suudaks Taibei 101 sarnasele rünnakule märksa paremini vastu panna ning inimesed jõuaksid hoonest põgeneda.

Lisaks on pilvelõhkuja projekteeritud taluma Richteri skaala järgi seitsmemagnituudist maavärinat ja Taiwani kimbutavaid taifuune.

Terasest, betoonist ja klaasist kõrghoone saab valmis 2004. aastal ning selles hakkab paiknema kaubanduskeskus, bürood 12 000 inimesele ja Taiwani börs.

Hoone liftid on maailma kiireimad. Kolmkümmend neli kahekorruselist lifti sõidutavad reisijaid 60 km tunnikiirusega, nii et sõit 90. korrusele võtab aega alla 39 sekundi.