Politsei tehtud videos seletab Andrei sellest, kuidas nad sõbra Viktoriga püüdsid autot ärandada, sellest kuidas see neil ei õnnestunud ja nad liikusid edasi taksopeatusesse ning lõpuks ka sellest, kuidas nad tapetud taksojuhi surnukehast vabaneda plaanisid.

Viljandi politsei sai möödunud aasta 24. aprillil teate, et samal õhtul Viljandi bussijaamas kaks meest takso peale võtnud taksojuht on kadunud koos sõidukiga. Päev hiljem leidsid politseinikud Viljandimaal asuvast tiigist kadunud mehe vägivallatunnustega surnukeha.

Politsei kuulutas 1982. aastal sündinud Viktor Kabanovi ja 1986. aastal sündinud Andrei Karanetsi rahvusvaheliselt tagaotsitavaks.

28. aprillil peeti Saksamaal kinni üks ning järgmisel päeval teine kahtlustatav. Samuti leiti ka röövitud sõiduk.

Süüdistuse kohaselt tungisid mehed röövimise eesmärgil taksojuhile kallale kägistades ning pekstes teda. Lõpuks viisid süüdistatavad kannatanu Viiratsi vallas Vardja külas asuva tiigi juurde ning viskasid mehe vette.

Pärast seda varastasid mehed Pärsti vallas Mustivere külas asuvast tanklast peaaegu 80 liitrit diiselkütust ning lahkusid röövitud sõidukiga Eestist.

Tartu maakohus mõistis mehed raskes kuriteos süüdi tänavu veebruaris ning karistas Kabanovit 20-aastase ja Karanetsi 17-aastase vangistusega.

Juunis hindas Tartu ringkonnakohus meeste süü ümber ning vähendas mõne aasta võrra mõlema mehe vanglakaristusi.

Kuna riigikohus Viktor Kabanovi (29) kaitsja vandeadvokaat Raul Tosmanni ja Andrei Karanetsi (25) kaitsja vandeadvokaadi vanemabi Pille Toomi kaebusi ei aruta, siis jäi hiljuti muutmata Kabanovi 17-aastane ja Karanetsi 15-aastane vanglakaristus.