"Arstide esindajad ütlesid, et nemad Haiglate Liidu 6-protsendilise palgatõusu pakkumisega nõus olla ei saa ning see tähendab, et 1. oktoobrist alates jäävad mitmed patsiendid arstiabist ilma," ütles Pevkur.

Arstide liidu esialgsed soovid olid ministri sõnul ebarealistlikud. "Haiglates töötavatele arstidele sooviti 29-protsndilist palgatõusu ning õdedele ja hooldajatele veelgi suuremat. See käib Eesti maksumaksajale üle jõu," rääkis Pevkur Delfile.

Haiglate liidu tänase pakkumise järgi toimub järgmisel aastal meditsiinitöötajate üldine 6-protsendiline palgatõus. "Eks siis edaspidi paistab, kas arstid, õed ja hooldajad esitavad lisatingimusi või mitte," ütles Pevkur.

"Streik ei ole lahendus, lahenduseks saavad olla läbirääkimised," ütles minister, kelle sõnul soovib arstide liit kollektiivlepingut, kuid selle lepingu saavad sõlmida ja tülid lahendada tööandjad. "Streigiga raha riigikassasse juurde ei tule."

Vaata videost, mida sotsiaalminister veel meditsiinitöötajate streigist ja nõudmistest arvab:

Sotsiaalministri ning arstide, õdede ja haiglate esindajate viimasel streigieelsel kohtumisel ei leitud võimalusi tööseisaku ärajätmiseks, seega alustavad Tallinna ja Tartu haiglad esmaspäeval streikimist.

Õdede liidu esindaja ütles pärast kohtumist, et streik toimub ning see ei lõpe enne, kui on sõlmitud kollektiivleping.

Arstide liidu juht Andres Kork sõnas, et tänasel kohtumisel polnud minister Hanno Pevkuril midagi öelda, kuid ta loodab, et streik kujuneb nii lühikeseks, kui võimalik.

Arstide liidu peasekretär Katrin Rehemaa on nördnud, et minister avaldab tahet läbi rääkida alles viimasel tööpäeval enne streigi algust. "Oleme juba poolteist aastat olnud valmis läbi rääkima, ütles Rehemaa.