Tallinna linnapea Edgar Savisaar kohtus hommikul Peterburi kuberneri Georgi Poltavtšenkoga, kes rõhutas kahe linna kultuurikoostöö tähtsust. Linnapead märkisid, et kohtumised on iga aastaga üha huvitavamaks ja sisukamaks muutunud, teatas raepress.

Lepiti kokku, et järjekordsed Peterburi kohtumised Tallinnas toimuvad järgmise aasta aprilli viimasel nädalal, neist plaanib osa võtta ka Peterburi kuberner.

Tallinna linnapea avaldas lootust, et Venemaa saamine Maailma Kaubandusorganisatsiooni liikmeks aitab luua veel edukamaid majandussidemeid nii linnade kui ka riikide tasemel.

Pealelõunal külastas Tallinna linnapea Nõukogude Liidu järgse Peterburi esimese linnapea Anatoli Sobtšaki hauda ning asetas sellele kimbu valgeid roose.

"Meid seob aastatepikkune koostöö, mis oli suunatud demokraatia ülesehitamisele ja kaitsele ning algas veel NSVL Rahvasaadikute Kongressi ajal," ütles Savisaar. „Me kohtusime kümneid kordi ning need kohtumised jätsid mulle Anatoli Sobtšakist mulje kui inimesest, kes oli erakordselt kindel võitluses demokraatlike ideaalide eest.“ Anatoli Sobtšaki mälestussambal seisab kirjas: „Inimesele, kes andis linnale nime tagasi“.

Täna õhtul toimub Peterburi Jaani kirikus Tallinna Filharmoonia kammerorkestri kontsert Eri Klasi dirigeerimisel, solistiks Anna-Liisa Bezrodny viiulil. Esitamisele tulevad Heino Elleri, Arvo Pärdi ja W. A. Mozarti teosed.

„Kohtumiste“ raames toimuvad klaasikunsti- ja vitraažinäitused, Eesti folkloori ja etnograafia päev, tutvustatakse kaasaja Eesti lastekirjandust, näha saab Arne Maasiku fotonäitust „Tallinna panoraamid”, esinevad Vene Kultuurikeskuse lastekollektiivid „Allegro” ja „Entre” ning etendatakse nukulavastust „Timbu-Limbu”.

Kultuuriprogrammis on olulisel kohal ühisüritused – toimub seminar koostöö võimalikkusest muusikatööstuses, Vene Föderatsiooni rahvakunstniku Juri Bolšijanovi 90. sünniaastapäevale pühendatud eesti ja vene noorte muusikute ühiskontsert jm.

Täna kohtusid Aleksander Puškini nim. Lasteraamatukogus ka Tallinna ja Peterburi raamatukogutöötajad. Peterburi lapsed esitasid külalistele Tallinna Keskraamatukogust etenduse neile armsaks saanud Eesti lastekirjanike teoste motiividel. Külalised kinkisid Peterburi raamatukogule vene keelde tõlgitud Eesti lastekirjanike teoste kollektsiooni.

Peterburi ja Tallinna kohtumiste traditsioon sai alguse 1999. aastal, mil toimusid esimesed Peterburi kohtumised Tallinnas, tallinlased olid esimest korda kolleegidel külas 2001. aastal.

Viimati käisid Tallinna juhid, siinsed äri- ja kultuuritegelased Peterburis 2010. aastal; peterburilased viibisid Eesti pealinnas viimati 2011. aasta mais.