"Eeldatavasti on patsiendid kuulnud üleriigilisest meediast ja on teadlikud, et 1.oktoobril peaks algama tervishoiutöötajate streik," ütles haigla kommunikatsioonijuht Diana Lorents Delfile.

Sellele vaatamata alustab haigla homme esmaspäevaste patsientide läbi helistamist, et hoiatada streigist. "Püüame maksimaalselt patsiente vastuvõtu mittetoimumisest teavitada," sõnas Lorents.

Streigi ajal arsti vastuvõtujärjekorda registreerimine lõpetatakse. "See tähendab, et streigi ajal me patsiente esmastele vastuvõttudele ei registreeri," selgitas ta.

Haigla ei tea streikivate töötajate arvu

Lorentsi sõnul on haigla personaliosakond püüdnud välja selgitada, millises ulatuses töötajad kavatsevad streikida, et mõelda läbi töökorraldus streigi ajal.

Konkreetseid numbreid ta avaldada ei soovinud aga just selle tõttu, et reaalselt streikijate arv selgub 1. oktoobri hommikul või siis iga järgneva streigipäeva hommikul.

Lääne-Tallinna keskhaigla erakorralise meditsiini osakond, kes ei streigi, on Lorentsi sõnul arvestanud võimalusega, et streigi ajal võib nende koormus kasvada.