Tallinn korjab alates 10. septembrist allkirju Mustpeade maja tagastamise vastu. Augusti keskel, mil linnavalitsus otsuse eelnõu linnavolikogule esitas, oli juttu küll küsitluse korraldamisest, kuid küsitlusest sai sujuvalt allkirjade kogumine linnale meelepärase seisukoha toetuseks.

Nüüd on mindud veelgi kaugemale ja suisa survestatakse koolijuhte Mustpeade maja Mustpeade vennaskonnale tagastamise vastu hääletama. Nimelt on Tallinna haridusameti juhataja Andres Pajula saatnud nõudliku kirja linna koolijuhtidele, kes pole haridusametisse viinud kooli töötajate allkirjadega toetuslehte.

"Meie ei ole veel saanud teiepoolset toetusallkirjade lehte Mustpeade maja säilitamiseks Tallinna linna omandis oleva avaliku kultuuriobjektina," heitis Pajula ühe kooli juhile ette. Andes nii teada, et allkirjadega lehte oodatakse kõigilt koolidelt, ning jättes mulje, et teistsugune seisukoht pole variant.

Koolijuhile saadetud märkusele järgnes kohe ka survestamine allkirjad kiiremas korras edastada. "Palume selgitust - kas, kuidas ja mis põhjustel ei ole Teilt saabunud Tallinna haridusameti kantseleisse Mustapeade maja toetamiseks või mittetoetamiseks allkirjalehte?" kirjutas Pajula.

Kiri lõpetati konkreetse tähtajaga, võttes nii täielikult kaheti mõistmise võimalus. "Toetusallkirjade lehte või seletust ootame hiljemalt 1. oktoobriks kella 9.00-ks," lausus Pajula. Kirja viimasest lausest nähtub, et direktor peab täna-homme allkirjad kokku koguma, kuna kell kukub esmaspäeva hommikul.