„Olles näinud seda televisioonist, tundus mulle ülemjuhatajana, et ma peaksin viivitamatult kõike seletama ja õigluse jalule seadma. Kõik need lennud toimusid lahinguettevalmistuse plaani järgi,“ ütles Bondarev Lenta.ru vahendusel.

Ülemjuhataja sõnul on nii ründelennukite Su-24 kui ka helikopterite meeskondadel harjutusi, milles neil on ette nähtud viimistleda piloteerimistehnikat äärmiselt madalatel kõrgustel kuni 50 meetrit. Sellest lähtuvalt ei toimunud ei esimesel ega teisel juhul mingeid rikkumisi.

Õhujõudude ülem ütles, et siiski on tarvitusele võetud meetmed, et tulevikus selline asi ei korduks. „Me lihtsalt muutsime piloteerimise marsruute, muutsime piloteerimise tsoone, autoteede ületamise korda, kui need lendude marsruudile jäävad,“ selgitas Bondarev.

Videosalvestused madalal maantee kohal lendavast ründelennukist Su-24 (Volgogradi-Rostovi maanteel) ja helikopterist Mi-8 (Jekaterinburgi-Kurgani maanteel) ilmusid YouTube'i selle aasta septembris. Vähem kui kuuga vaatas videoid kokku umbes 1,5 miljonit inimest.