Politsei kutsub kõiki inimesi olema majas liikuvate võõraste suhtes tähelepanelik.

Politsei- ja piirivalveameti pressiesindaja Mari Riina Rist teatas, et alates septembri keskpaigast on Rakvere politseisse esitatud kaheksa avaldust keldrisse sissemurdmise ja asjade varastamise kohta, mis on korda saadetud maakonna erinevas paigus.

Rist lisas, et enamasti lõhuvad kurjategijad keldrilukud, kuid ei jäta kasutamata ka võimalust aknaid lahti kangutada. Ühel juhul siseneti lukustamata akna kaudu, kust viidi ära 150 euro väärtuses tööriistu.

Rakvere kriminaaltalituse juht Kalmer Pere sõnul lähebki varaste saagiks kõik, mis vähegi väärtuslik ja mida on hiljem võimalik maha müüa.

Eelkõige varastatakse erinevaid tööriistu, trimmereid, mootorsaagisid ja jalgrattaid. Lisaks tehnikale varastati veel keldrisse hoiule jäetud kaheksa paari jalanõusid, üleriideid, õlut, viina ja majoneesi.

"Kuigi paljud on oma vara kaitseks kõik teinud, aitab nüüd paljustki kaasa varguste ära hoidmisel aktiivne naabritevaheline suhtlemine ning ka üksteise vara suhtes tähelepanelik olemine," rääkis Pere.

"Politseile tuleb teada anda igast sissetungimisest, sest vargad, kes on saanud hõlpsalt võõrast vara, panevad harva toime ühe kuriteo,“ ütles Kalmer Pere. Ta lisas, et iga infokild on oluline keldrivaraste tabamisel.

Politsei palub kõigil inimestel olla võõraste isikute ning sõidukite suhtes tähelepanelik. Igasuguse kahtlase tegevuse korral tuleks helistada politsei lühinumbril 110.