IRLi peasekretär Priit Sibula sõnul ei ole Eestis ilmselt ühtegi kohalikku omavalitsust, kes ei oleks erinevate ELi rahastamisvõimaluste abil kohalikku elu edendanud.

"ELi toetusi makstakse Eestis välja objektiivsetel alustel, vastavalt projektile ning sõltumata omavalitsusjuhi erakondlikkust kuuluvusest. Konkreetsete projektide kohta on alati võimalik selgitusi küsida kohalikult omavalitsuselt ning toetusotsuste langetajatelt," teatas Sibul.

IRLi kuulub tema sõnul kokku 104 omavalitsusjuhti ning kindlasti on suurem osa neist taotlenud ja ka saanud erinevaid EL-i toetusi, mistõttu Kesknädal saab sellest ka järgnevates lehenumbrites kirjutada.

"Priit Toobalile ilmselt tuleb üllatusena, et poliitikute asemel jagavad erinevaid EL-i toetusrahasid seaduste ja väga täpsete reeglite alusel selleks ette nähtud asutused nagu EAS, PRIA ja KIK," lisas Sibul.

"Aga üldiselt on ju selge, et Priit Toobalil ei ole siirast muret EL-i toetuste kasutamise pärast, vaid eesmärk on tähelepanu eemale juhtimine lõputult Keskkerakonna liikmeteega seotud kuriteokahtluste jadalt," süüdistas Sibul vastu.